“Elke dag hebben we nog nieuwe ideeën, dat houdt ons concept steeds uniek en nieuw”

Van het planten van verse groentjes en fruit naar het maken van verse gerechtjes met eigen teelt, dit zijn de bezigheden van ons gezinnetje. Ons verhaal begon bij het telen van groenten en fruit, maar vloeide al snel over in de verkoop van onze overige teelt. De extra hoeveelheden groenten en fruit verkochten we allereerst in het kleinere Groentehuisje. Toen wij de populariteit van dit concept ontdekten, vloeiden er de nieuwe ideeën. 

Het Groentehuisje voorziet vele klanten van verse groenten en fruit, bijna elk moment van de dag. Op basis van vertrouwen komen zij bij ons verse producten kopen. Dit vertrouwen wilden we dan ook terug geven, waardoor we onze Serre open stelden voor bezichtiging! Nu kan je de producten die je vroeger al kocht, ook eerst steeds proeven en de plantjes komen ontdekken. Zo zetten wij ons verhaal elke keer weer verder.

Onze Missie

Ons verhaal

Wat Kwam eerst?

Wat maakt ons verhaal uniek?

Ons verhaal is gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid. Onze producten telen wij met alle eerlijkheid in de Serre, want iedereen kan ze komen ontdekken. Daarnaast vertrouwen wij onze klanten in Het Groentehuisje. De volledige zelfbediening binnen dit winkeltje geeft de klant de kans om zelf rustig zijn of haar keuze te maken.  

Verder kan je onze producten eerst proeven voor je ze meeneemt. Elke week verrassen we jou met nieuwe gerechten in Den Hof. Zo kan jij ontdekken welke mogelijkheden onze producten allemaal te bieden hebben. Laat je inspireren door onze gerechten en ontspan tegelijkertijd in Den Hof.

Wandel rustig door De Serre, ontspan en proef in Den Hof en winkel in Het Groentehuisje!

Waar het allemaal begon

1985

In 1985 zijn wij gestart met de bouw van een modern tuinbouwbedrijf. Ons idee was heel simpel, groenten telen voor verdere verkoop via Coöperatie Hoogstraten, met een moderne maar toen nog kleine insteek. 

Extra ruimte

Ons tuinbouwbedrijf bleef niet lang klein. Al snel volgde een uitbreiding door de evoluerende tuinbouw. Door de extra ruimte die gecreëerd werd, kregen we nieuwe ideeën. De overige ruimte vulden we op met verschillende andere soorten groenten en fruit. Deze producten verkochten we in de allereerste versie van Het Groentehuisje. We merkten dat meer en meer mensen geïnteresseerd waren in ons concept: de verkoop van verse producten op basis van vertrouwen. Zo breidden we Het Groentehuisje meer en meer uit, maar werden we uiteindelijk voor een keuze gezet. 

Keuze

We hadden de keuze om nog verder uit te breiden om te kunnen blijven leveren aan de Coöperatie Hoogstraten of om voor een totaal ander concept te kiezen. We kozen zo uiteindelijk voor het tweede. De hoevewinkel, Het Groentehuisje, werd zo onze enige focus. Onze Serre werd vol geplant met groenten en fruit die we verkochten in Het Groentehuisje. De Hoevewinkel groeide in bekendheid en meer en meer klanten dropen af naar de Achteraard in Minderhout. 

De jaren vloeiden voorbij en de keuze werd langs de andere helft ook ingevuld. In 2007 investeerden we in zonnepanelen, die ons bedrijf zo zuinig mogelijk laat draaien. 

Interesse

De hoevewinkel werd een groot succes, met als gevolg dat meer en meer klanten interesse vertoonden in hoe onze producten groeien. Met deze vraag in het achterhoofd, zochten we dus naar nieuwe ideeën. Sinds 2019 stelden we, naargelang deze interesse, de Serre open voor bezichtiging. Een wandelpad werd aangelegd doorheen de Serre, waar je alle soorten groenten en fruit van dichtbij kan ontdekken. Na deze wandeling laten we je ook verse gerechten ontdekken, gemaakt van onze eigen teelt. Zo kan iedereen onze verse producten allereerst bewonderen in De Serre, komen proeven in Den Hof om ze hierna mee te nemen vanuit Het Groentehuisje!

Sluit Menu